Monique van Grol

Yoga-wandelweekend
in de Belgische Ardennen

Vier keer per jaar reizen we af naar een van de mooiste plekjes in België. We gaan dan naar Le Creuset, een comfortabele oude herberg in het boerendorp Falmagne. Vlakbij het pittoreske dal van de Maas en dichtbij het mooie stadje Dinant met zijn imposante citadel. Deze gezellige B&B heeft moderne 2-persoonskamers, voorzien van single bedden en een eigen wc en bad­kamer. Paul van de Calseyde, eigenaar en gastheer, kent de omgeving op zijn duimpje en weet heel veel over de natuur en de cultuur van de streek. Hij vertelt graag prachtige verhalen.

Tijdens het weekend is er genoeg te doen: fijne yogalessen, wandelen, meditatie, stiltewandeling, bezoek aan de brouwerij, bezoek aan Dinant. Of gewoon lekker relaxen. In de winter bij de houtkachel en in de zomer op het terras met prachtig uitzicht. Het programma verschilt per seizoen.

De precieze tijdsindeling van het YogaWandelWeekend is moeilijk vast te leggen. Weersomstandigheden maar ook de energie van de groep spelen een rol in de indeling van de dag. Maar er zijn een aantal vaste programmaonderdelen.

Zo beginnen wij de dag met dauwtrappen.
Aansluitend een yogales met houdingen en bewegingen die onze energie een boost geven (als het kan buiten).

Na het ontbijt gaan we wandelen. Rond de 8/10 kilometer. Als dat te lang is voor jou dan bestaat de mogelijkheid dat je ergens halverwege opgehaald wordt. 

Er zal ook genoeg “vrije tijd” zijn. Bijvoorbeeld bezoek aan Dinant of lekker lezen bij het haardvuur of een dutje. Of boek een massage bij Heidi, onze vaste professionele  masseuse.

Zondagochtend doen we meestal een stilte wandeling. Vroeg op pad in stilte. Verder staat er nog een mooie Hatha yogales en meditatie  op het programma.


Prijs: € 450,- all-in tijdens verblijf o.b.v. 2-pers.kamer